Zagrebački plesni ansambl: REVEL REVEL

Noćno okupljanje. Mjesto slavljenja. Vrijeme prepuštanja. Polje ostvarenja snova. Sklonište od stvarnosti. Mogućnost da se bude netko drugi. Mogućnost susreta s istinskim sobom.

PARTY!

Egzaltacija do iznurenosti. Ulazak u podsvjesno. Prolazak kroz zrcalo. REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja skupa s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe.

No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato.

Kako prepoznajemo granice koje su postale nevidljive? Što nam je potrebno da bi ih osvijestili? I ima li u tome razlike za žene (još uvijek živeći u svijetu muškaraca)? REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. Što vi vidite dok im uzvraćate pogled?

Koncept i koreografija: Roser López Espinosa 

U izvedbi: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini, Linda Tarnovski 

Dramaturgija: Katarina Pejović 

Glazba: Mark Drillich 

Kostimografija: Ana Fucijaš 

Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin 

Oblikovanje rasvjete: Vesna Kolarec 

Fotografija: Jelena Janković 

Grafičko oblikovanje: Vladimir Končar 

Tehničko vodstvo: Saša Fistrić 

Izvedba kostima: Nikola Barbir  

Umjetničko vodstvo ZPA: Petra Glad Mažar 

Produkcija i organizacija: Petra Valentić 

Odnosi s javnošću: Ivana Sansević  

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl  

Ko-produkcija: ZKM Zagrebačko kazalište mladih

Uz potporu: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE

25/08/2022
21:30 — 22:20 (50′)

Ljetna pozornica Veneranda

Did you like this? Share it!