Klapa Bodulke

Klapa Bodulke ženska je klapa iz grada Hvaru osnovana 2004. godine kao posljedica okupljanja i druženja mladih djevojaka odgajanih u kršćanskom duhu, kojima je slavljenje Boga bilo s radošću iskazano pjesmom.

Njihova je redovita djelatnost promicanje kulturnih vrijednosti, unapređivanje glazbene kulture kao i obogaćivanje ponude koja se nudi posjetiteljima kroz razne manifestacije.

Osim redovitih angažmana kroz kulturna događanja u Hvaru, te nastupa na debitantskoj večeri na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, klapa Bodulke redovito gostuje na raznim smotrama i festivalima.

Važan dio rada klape su i putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu:
godine 2014. klapa je nastupala u Crnoj Gori gdje je na poziv Hrvatskog građanskog društva Crne Gore održala tri zapažena i medijski popraćena koncerta, kojima su, osim lokalnih biskupa i hrvatskog konzula nazočili i ministri Vlade Crne Gore kao i predsjednik Skupštine Crne Gore. Isto tako su Bodulke održale zapažen koncert u Rimu 2015., u crkvi Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima.

Kao svoj skromni doprinos budućim naraštajima, 2010. godine izdala je svoj prvi nosač zvuka pod imenom Golubice bila.

Klapa broji sedam članica koje povezuje zajednička ljubav prema dalmatinskoj pjesmi, a voditelj je klape prof. Tomi Domančić. U svom repertoaru izvodi izvorne dalmatinske pjesme i novokomponirane skladbe.

28/06/2024
21:30 — 22:15 (45′)

Pjaceta ispred crkve sv. Duha

Did you like this? Share it!